Priser får och get

Dessa djurslag slaktar vi bara på våra delägares uppdrag och endast i kombinationen slakt och styckning.

Alla priser avser per djur.

Slakt

lamm och killing           350:-
får och get                     450:-

Styckning

Lamm/killing styckas och paketeras hela men hela djuret förpackas ibland i två lådor om det inte får plats i en. Får/get styckas och paketeras i halvor med en halva i varje låda.

Det innebär att man inte kan välja olika styckningsalternativ för djurhalvorna. ”Man kan inte få allt” – det går t.ex. inte att få racks och kotletter från samma djur. Ring gärna och diskutera med våra kunniga styckare. En specialstyckning där du i samråd med styckarna bestämmer vad som är möjligt att få ut = specialpris, annars gäller:

grovstyckning              lamm/killing 150:-           får/get 200:-
finstyckning                 lamm/killing 300:-           får/get 400:-
grillstyckning               lamm/killing 350:-           får/get 500:-
gourmetstyckning      lamm/killing 500:-           får/get 700:-

  • Grovstyckning – färskt i kartong, ej vackat
    stek med ben 2 st
    sadel              1 st
    bog med ben   2 st
    hel bringa med ben      2 st
    hals och läggar
  • Finstyckning – allt vackat och märkt (= etiketterat), fryst eller färskt
    stek med ben   1 st
    benfri stek       1 st
    kort sadel + kotletter
    slaksida till rullader
    bog med ben   1 st
    benfri bog        1 st
    bringa i remsor
    hals och högrev skivade
    läggar 4 st i påse
  • Grillstyckning – vackat och märkt, fryst eller färskt
    benfri stek       1 st
    stek i skivor     1 st
    kotletter, skivade
    bog skivad
    högrev skivad
    färs av hals, läggar och slaksida
    bringa i remsor
  • Gourmetstyckning – vackat och märkt, fryst eller färskt
    benfri stek       1 st
    stek med ben   1 st
    entrecote
    racks
    benfri bog        1 st
    bog med ben   1 st
    kotletter
    färs av bringa, hals, lägg och slaksida